ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

BOSTIK - Quellmörtel Extra Επισκευαστική ινοπλισμένη μη συρρικνούμενη κονία, στρώσης 5-100 mm 25KG

[Επικοινωνήστε για Τιμή]
Σε Απόθεμα

Quellmörtel Extra

Επισκευαστική ινοπλισμένη μη συρρικνούμενη κονία, στρώσης 5-100 mm

Συσκευασία : Σάκοι των 25kg.

Κατανάλωση Αδιάβροχη, αντιπαγετική, ινοπλισμένη, τσιμεντοειδής πολυμερική κονία ενός συστατικού κατηγορίας Μ30 βάσει DIN EN 998-2, που αναμιγνύεται απλώς με νερό δίνοντας μία επισκευαστική αντιπαγετική μη συρρικνούμενη μάζα για την αποκατάσταση του σκυροδέματος. Εφαρμογή σε πάχη από 5-100 mm σε μία στρώση. Μικρή συρρίκνωση πήξεως. Ταχεία ανάπτυξη πρωίμων και τελικών αντοχών. Χρήση εσωτερική και εξωτερική, κάθετη και οριζόντια. Διαπνέουσα. Ανθεκτική σε άλατα και σε αντιπαγετικά χημικά οδοστρωμάτων. Απρόσβλητη από ενανθράκωση. Ταχύπηκτη. Υδρόφοβη. Ινοπλισμένη. Άκαυστη κλάσεως Α1 βάσει DIN 4102/EN 13501-1. Ενδείκνυται για πυρίμαχες κατασκευές.Πεδίο Εφαρμογής

Αναπόσπαστο τμήμα του συστήματος αποκατάστασης ενανθρακωμένου μπετόν σε συνδυασμό με το αντιοξειδωτικό Korrohaft Plus. Το υλικό εφαρμόζεται σε μπετόν άοπλο ή μη. Σφραγίζει ρωγμές, επαναφέρει την γεωμετρία σε αποκολλήσεις, είναι κατάλληλο για κάθε απλή ή σύνθετη επισκευή σε κάθε τύπο μπετόν κλάσεως C12/15 και άνω. Αποκαθιστά κάθε είδος βλάβης, οποιασδήποτε σοβαρότητας, είτε αυτή έχει μηχανικά είτε χημικά αίτια.

Αποκατάσταση ενανθρακωμένου μπετόν. Ιδανικό για επισκευές σε εξώστες, πλάκες σκυροδέματος, μονολιθικές κατασκευές, δεξαμενές, πισίνες, βιολογικούς καθαρισμούς, καμινάδες, καταψύξεις κλπ. Επισκευή τσιμεντοκονιών, στοιχείων προκατασκευασμένου μπετόν, τοιχοποιίας κλπ. Δεν χρησιμοποιείται σε στοιχεία ελαφρομπετόν.

Τρόποι Εφαρμογής

Το υπόβαθρο οφείλει να είναι καθαρό, σταθερό, και βρεγμένο ώστε να μην έχει απορροφητικότητα. Απομακρύνουμε κάθε διαβρωμένο ή αποκολλημένο στοιχείο του ενανθρακωμένου μπετόν. Η επιφάνεια γενικά οφείλει να είναι αδρή, πορώδης και να εξασφαλίζει πρόσφυση. Για τον σκοπό αυτό απομακρύνουμε κάθε διαχωριστική στρώση όπως γύψο, ασφαλτικά υπολείμματα, λίπη, έλαια, σκόνη, χρώματα κλπ.

Η έτοιμη πλέον επιφάνεια μπετόν διαβρέχεται με νερό ώστε να χάσει την απορροφητικότητά της. Προσέχουμε να μην λιμνάσει νερό.

Αναμιγνύουμε το 25 kg σακί του Quellmörtel Extra με 4,0 lit νερό, χρησιμοποιώντας μίξερ με αργές στροφές, μέχρι να προκύψει μια ομοιόμορφη πλαστική μάζα. Αφήνουμε το μίγμα να «ωριμάσει» και μετά 1 λεπτό αναμιγνύουμε εκ νέου, χωρίς προσθήκη άλλου νερού, μέχρι να προκύψει ξανά πλαστική υφή. Μετά την δεύτερη ανάμιξη προκύπτει ο χρόνος ζωής μίγματος (30 λεπτά στους 20º C).

Η διάστρωση του μίγματος να γίνεται μέσα στον χρόνο ζωής του με μια σπάτουλα ή μηχανικά. Για επίτευξη υψηλής πρόσφυσης σε μεγάλα πάχη, διαστρώνουμε πρώτα ένα «πεταχτό» χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτόν το ίδιο το υλικό, πάνω σε διαβρεγμένη επιφάνεια.

Υπάρχουν και άλλοι 2 εναλλακτικοί τρόποι πρόσφυσης εκτός από πεταχτό με το ίδιο το υλικό.

Ο ένας είναι προεπάλειψη με πινέλο ή βούρτσα με το υλικό Flexschlämme K11 grau και εφαρμογή εκεί του Quellmörtel φρέσκο σε φρέσκο.

Ο άλλος τρόπος είναι προεπάλειψη με τον αναστολέα διάβρωσης Korrohaft plus και είναι η ενδεικνυόμενη προεπάλειψη όταν υπάρχει και οπλισμός στην προς ανάπλαση περιοχή.

Το υλικό μπορεί να αποτελέσει την τελική στρώση. Αν επιθυμούμε απόλυτα λείες επιφάνειες χρησιμοποιούμε την λεπτή κονία Feinspachtel. Δεν εφαρμόζουμε υλικά σε πυρωμένα από τον ήλιο υπόβαθρα, υπό βροχήν, ή σε συνθήκες παγετού.

Προδιαγραφές

Βάση: τσιμεντοειδής PCC (πολυμερική)

Χρώμα: γκρι

Κόκκος: έως 2 mm

Αναλογία πρόσμιξης: 4,0 lit νερού ανά 25kg υλικού.

Διαθέσιμος χρόνος: 30 min. (20ºC )

Θερμοκρασία εφαρμογής : +5º C έως + 30º C

Αντοχή σε βροχή και βατότητα : μετά 12 ώρες

Επόμενα υλικά: μετά 2 ημέρες (20ºC )

Αρχή πήξης: μετά 45 λεπτά (20ºC )

Συρρίκνωση (28 μέρες) : 0,1 mm/m

Αντοχή σε θλίψη: μετά 28 μέρες > 40,0 MPa

Εφελκυσμός κάμψης > 7,0 MPa1,5 kg/m2 ανά mm2