ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Έκπτωση 12%

PENETRON 22,68 Kg- Επαλειφόµενο ή έγχυτο στεγανωτικό σκυροδέµατος, τσιµεντοειδούς βάσης και ανάπτυξη κρυστάλλων.

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 130.00
115.00
Κερδίζετε: 15.00 (12%)
Σε Απόθεμα
+
Αγοράστε με 1-κλικ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Επαλειφόµενο ή έγχυτο στεγανωτικό σκυροδέµατος, τσιµεντοειδούς βάσης, µε χηµική δράση και ανάπτυξη κρυστάλλων στο εσωτερικό του. Ανάµιξη ενδεικτικά: Για επάλειψη 1 σακί αναµειγνύεται σε 12–13 Lt νερό, αλλά προτείνεται ανάµιξη έως µισού σακιού µε 6-6,5 Lt νερό. Για ψεκασµό αυξήστε το νερό ανάµιξης σε 14-15 Lt/σακί. Για χυτό ένεµα αναµίξτε µε 15-18 Lt νερό / σακί ανάλογα µε την ζητούµενη εργασιµότητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Ενδεικτικά η κατανάλωση σε εφαρµογή επιφανειών από σκυρόδεµα είναι 1,4-1,6 Kg / m2 σε 2 στρώσεις συνολικά ή 1 σακί για περίπου 14-16 m2. Σαν χυτό ένεµα υπολογίστε κατανάλωση 1,2-1,3 Kg υλικού για πλήρωση κενού 1 Lt.

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΧΡΩΜΑ ΠΛΗΡΟΦ. ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΠΑΛΕΤΑ
10.00001 Σακί 22,68 Kg Γκρι 48 Σακιά / Παλέτα 1.088,64 Kg
10.30000 Δοχείο 5 Kg Γκρι 132 Δοχεία / Παλέτα 660 Kg

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το PENETRON® είναι ένα επιφανειακά επαλειφόμενο κρυσταλλικό κονίαμα στεγανοποίησης σκυροδέματος, το οποίο στεγανοποιεί και προστατεύει το σκυρόδεμα σε βάθος. Αποτελείται από τσιμέντο Portland, ειδικά διαβαθμισμένη χαλαζιακή άμμο και ενεργές χημικές ενώσεις. Όταν το PENETRON® επαλειφθεί στην επιφάνεια του σκυροδέματος, οι ενεργές ενώσεις αντιδρούν με την υγρασία και τα παραπροϊόντα της ενυδάτωσης του σκυροδέματος, προκαλώντας μία καταλυτική αντίδραση, η οποία παράγει αδιάλυτους κρυστάλλους. Οι κρύσταλλοι «μεταναστεύουν» στο εσωτερικό των πόρων, των τριχοειδών διαδρομών και των μικρορωγμών του σκυροδέματος, μέσω του φαινομένου της ώσμωσης, εμποδίζοντας την όποια επιπλέον διείσδυση υγρασίας (ακόμη και σε υψηλή πίεση). Από την άλλη, το PENETRON® επιτρέπει την διείσδυση των υδρατμών μέσα από το σκυρόδεμα (επιτρέπει στο σκυρόδεμα να «αναπνέει»). Ακόμα και μετά το πέρας της ωρίμανσης του σκυροδέματος, το PENETRON® παραμένει αδρανές εντός του σκυροδέματος και επανενεργοποιείται με την παρουσία υγρασίας, με σκοπό την σφράγιση τριχοειδών διαδρόμων και μικρορωγμών, πάχους έως 0,4 mm. Πέραν της στεγανοποίησης της κατασκευής, το PENETRON® προστατεύει το σκυρόδεμα ενάντια στο θαλασσινό νερό, τα υγρά απόβλητα, τα υπόγεια νερά και πολλά άλλα χημικά διαλύματα. Το PENETRON® είναι εγκεκριμένο για χρήση σε επαφή με πόσιμο νερό και έτσι κρίνεται κατάλληλο για χρήση σε δεξαμενές αποθήκευσης νερού, ταμιευτήρες, εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, κ.α. Το PENETRON® δεν αποτελεί υλικό διακόσμησης.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το επαλειφόμενο σύστημα στεγανοποίησης σκυροδέματος με ανάπτυξη κρυστάλλων PENETRON® προτείνεται για χρήση σε κάθε κατασκευή από υγιές σκυρόδεμα που πρέπει να στεγανοποιηθεί - νέα ή παλαιά. Το PENETRON® μπορεί να εφαρμοστεί, είτε από την θετική, είτε από την αρνητική πλευρά του σκυροδέματος, προσφέροντας την ίδια ακριβώς στεγανοποίηση και προστασία. Τυπικές περιοχές εφαρμογών του είναι:

Δάπεδα ή τοιχία σκυροδέματος υπογείων

 Χώροι στάθμευσης

 Δάπεδα σκυροδέματος (δάπεδα, οροφές, μπαλκόνια, κ.α.)

 Τούνελ και υπόγειες στοές

 Κατασκευαστικοί αρμοί

 Θεμελιώσεις

 Εγκαταστάσεις κατακράτησης νερού

 Τοιχία αναχαίτησης υδάτων

 Κολυμβητικές πισίνες

 Εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και αποβλήτων

 Κανάλια και Δεξαμενές

 Γέφυρες, φράγματα και οδοποιία

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Γίνεται αναπόσπαστο τμήμα του σκυροδέματος και η στεγανοποίησή του διαρκεί, όσο η ζωή του. Το PENETRON® δεν πρέπει να συγχέεται με άλλα συμβατικά στεγανωτικά ή στεγανωτικά τύπου μεμβράνης, εφόσον γίνεται ένα με τη μάζα – δομή – του σκυροδέματος  Διεισδύει σε βάθος, μέσω του φαινομένου της ώσμωσης και σφραγίζει τριχοειδή, πόρους και ρωγμές του σκυροδέματος  Μπορεί να εφαρμοστεί, είτε από την θετική, είτε από την αρνητική πλευρά του σκυροδέματος  Ακόμα και εάν η επίστρωση του PENETRON® καταστραφεί, οι ιδιότητές του, στεγανοποίηση και χημική αντοχή, παραμένουν ανεπηρέαστες  Ιδανικό για ιδιαίτερα υψηλές υδροστατικές πιέσεις  Περισσότερο αποτελεσματικό και λιγότερο δαπανηρό από τις υδρολυτικές μεμβράνες και τα συστήματα φύλλου πηλού  Εύκολο στην εφαρμογή με χαμηλό εργατικό κόστος  Αυξάνει την αντοχή του σκυροδέματος σε θλίψη  Δεν καταστρέφεται στις ραφές, δεν σχίζεται και δεν τρυπιέται  Σφραγίζει στατικές τριχοειδείς ρωγματώσεις, έως και 0,4 mm και δεν τις επικαλύπτει ή τις γεφυρώνει.

PENETRON (Penetron_GR_PDS.pdf, 612 Kb) [Λήψη]